Enetra logo

Hønefoss-firma med kraftig vekst

På et par år har Enetra Økonomi økt kundemassen med nærmere 60 prosent. Nå slår de seg sammen med et annet regnskapskontor.

Det var i 2019 at Vivi-Ann Brorson etablerte Enetra Økonomi og fikk med seg to ansatte på eiersiden.

Etter oppkjøpet av porteføljen til et Oslo-firma for et par år siden, har selskapet økt i både omsetning og størrelse.

Nå slår Enetra Økonomi AS seg sammen med Akonto Revisjon AS.

– Vi har holdt til i samme bygg siden 2019, men i hver vår etasje. Vi valgte å slå sammen regnskapskontorene slik at vi kunne bygge mer kompetanse og skape et større arbeidsmiljø. Det har kommet både oss og kundene våre til gode, forteller hun.

ijxzen0otb

Større kompetanse

Otto Olsen, en velkjent person i revisjons- og regnskapsmiljøet i Hønefoss, avviklet virksomheten i Akonto Revisjon etter årsoppgjøret for 2021.

Dermed tok han med seg sine kunder over til Enetra Økonomi, og ble medeier og daglig leder i det sammenslåtte regnskapskontoret.

– Vi har fått et bredere fagmiljø med større kompetanse innenfor regnskap, rådgivning, rapportering, HR og bærekraft. Vi har fått satt av viktige ressurser vi ellers ikke hadde klart med færre mennesker på et lite kontor, sier han.

Olsen har drevet med revisjon og regnskap siden 1998. Han bygde opp Akonto Økonomi AS som ble solgt til ECIT-gruppen i 2016.

Nå forlater han altså revisjonsbransjen, og blir en viktig person i Enetra Økonomi for å bygge selskapet videre. Det samme gjør de ansatte som tidligere tilhørte Akonto Revisjon.

– Vi blir åtte ansatte som skal sørge for at kundene får den kvaliteten og tryggheten som forventes, forteller Olsen.

Bruker fleksible løsninger

De samarbeider med Tripletex som leverandør av regnskapssystem. Tripletex er et anerkjent og fleksibelt skybasert system hvor arbeidsoppgavene kan deles effektivt mellom kunder og regnskapskontoret.

– Dette betyr at vi får et tettere samarbeid med kundene våre som kan ta oppgavene de ønsker selv. Om de i perioder har lite tid, eller om de ønsker å avvikle feire, tar ikke regnskapet pause. Et godt og fleksibelt samarbeid sikrer at regnskapet blir håndtert på en god måte, sier Olsen.

De forventer at de vil ha behov for ytterligere fem ansatte i løpet av noen år. Enetra Økonomi har som ambisjon å være en betydelig regnskapsaktør på Ringerike.

– Vi har kunder over hele landet. Vi har også rapporteringer for utenlandske foretak. Det er internasjonale selskaper som har norske avdelinger. Felles for dem er at de har en norsk virksomhet som gjør at de trenger norsk rapportering.

– Vi har ingen begrensninger for hva slags oppdrag vi kan ta på oss, og tar gjerne enda flere oppdrag på Ringerike, fortsetter han.

xwpyc8lxpa

Et komplett regnskapskontor

Enetra Økonomi er et autorisert regnskapsførerselskap som tilbyr et bredt spekter av regnskaps- og rådgivningstjenester. De tilbyr også utleie av CFO (chief financial officer) og controller til selskaper, som enten sitter eksternt eller hos kunde.

– Vi ønsker å være en foretrukken partner på de fleste områder. Vi har erfaring og kompetanse innenfor veldig mange bransjer, sier duoen.

De har utarbeidet et sett med kjerneverdier som skal kjennetegne det relativt ferske regnskapsbyrået.

– Vi skal være i tett dialog med kunden, ha stor bredde i tjenestene vi tilbyr og vi skal være en bærekraftig regnskapsfører og rådgiver.

Skaper relasjoner

Stor bredde i tjenestene betyr at de skal være mer enn et vanlig regnskapsbyrå.

– Vi skal ikke bare være gode på regnskap, vi skal også klare å avdekke de andre behovene til kunden. Det kan for eksempel være innenfor HR, skatt eller omorganisering av selskaper. Vi skal dekke alle behovene til kunden innenfor økonomi, og med det være den komplette partneren for våre kunder, fremholder de.

For Enetra Økonomi betyr dessuten begrepet «bærekraft» mer enn klima og miljø.

– Vi jobber en del med hvordan vi skal skape gode relasjoner med kundene våre. Å være et bærekraftig regnskapskontor betyr også å legge til rette for bedre rutiner og inntjening for kundene. Så gjør vi ting så økonomisk som mulig også for miljøet, blant annet ved å være hundre prosent nettbasert, avrunder Olsen.

1odhhkwu a